Základné výrazy výherných automatov

Základné výrazy výherných automatov

Pozri si význam všetkých základných výrazov používaných pri hraní výherných automatov v kasínach, v herniach i na internete.

3-Reel: Trojvalcový automat. Najčastejšie v prevedení s troma valcami a troma riadkami.

5-Reel: Automat s piatimi valcami. Najčastejšie ide o videoautomatové hry s tromi alebo 4 riadkami.

Autospin: Funkcia, vďaka ktorej si hráč nastaví počet automatických zatočení a nemusí manuálne točiť každé jedno kolo.

Bonus Round: Bonusové kolo. Špeciálna funkcia, ktorá umožňuje hráčovi vyhrať niečo nad rámec klasickej výhry. Obvykle ide o Free Spiny alebo ďalšie peniaze.

Feature: Špeciálna vlastnosť automatu, napríklad bonusové kolo a podobne.

Freeplay / Free-to-play: Hra zadarmo. Online kasína s automatmi umožňujú vyskúšať si automatové hry bezplatne a zoznámiť sa s ich fungovaním. Výhry sa samozrejme nevyplácajú. (v niektorých krajinách túto možnosť nemajú vzhľadom na lokálnu reguláciu)

Free Spins: Pretočenia zadarmo. Forma bonusu, ktorú získate po vytočení určitej kombinácie symbolov.

Jackpot: Najvyššia možná výhra na automate, ktorá je fixná (fixný jackpot), alebo sa postupne navyšuje hraním automatu (progresívny jackpot).

Online Slot: Automat, ktorý si môžete zahrať virtuálne v online priestore cez internete na počítači alebo mobilnom zariadení.

Payline: Výherná línia zložená zo symbolov, ktoré zaručujú určitú výhru.

Payout: Peniaze, ktoré automat vyplatí po dosiahnutí výhernej kombinácie.

Progressive Jackpot: Progresívny jackpot je špeciálny funkcia automatov. Jackpot narastá hraním automatu až do momentu, pokým ho niekto nevyhrá. Väčšinou sú to naozaj rozprávkové vyhry.

Reels: Valce. Vertikálne stĺpce so symbolmi automatu.

Rows: Horizontálne riadky so symbolmi automatu.

RTP (Return to Player): Priemerná návratnosť pre hráča uvádzaná v percentách. Hovorí, akú sumu automat priemerne vyplatí automat na výhrach pre každé jedno vsadené euro.

Video Slots: Videoautomaty. Špeciálny typ automatu, najčastejšie online, ktorý na zobrazenie symbolov na valcoch využíva grafickú animáciu.

Winning combination: Výherná kombinácia symbolov, umožňujúca vyplatenie výhry.

Ak sa chcete dozvedieť viac, pozrite si kompletný slovník výherných automatov na stránke automatyonline.sk. Nájdete v ňom všetky bežné pojmy používané pri hraní automatov v kasínach, v herniach ale i na internete.

Hracie automaty